Уторак 19. Новембар 2019.

Председништво

Председник

Dragan Žikić
Драган Жикић - Дипломирани инжењер металургије

Рођен 22.10.1959.године у Ужицу. Основну и средњу школу завршио у Ужицу. На Техничком факултету у Бору завршио Металуршки факултет. Као дипл.инж. Металургије био је запослен у ФОД-у као ИНЖИЊЕР КВАЛИТЕТА. Стекао сертификате МЕНАЏЕРА КВАЛИТЕТОМ СТАНДАРДА ИСО 9001:2000 и ЕКСТЕРНОГ ПРОВЕРАВАЧА СИСТЕМА КВАЛИТЕТА ИСО 9001:2000, код ЕУРОСЕРТ-а Беч и Лојд-а, до 2009. године када је отпуштен као вишак радне снаге. Функцију потпредседника општине Бор обаља у периоду децембар 1996 - октобар 2000. године. Функцију заменика председника општине Бор обавља од јула 2006. до јула 2009. године. Тренутно ради на пословима председника Скупштине општине Бор од јуна 2010. године.Члан Управног одбора РТБ Бор, постављен од Владе републике Србије. Члан је Социјалистичке партије Србије од 1996.године. Члан је Главног одбора СПС-а од 2006. године. Председник Општинског одбора СПС-а Бор од 2005 до 2011. године, а од 2011. је председник Општинске организације СПС Бор.
ПотпредседнициRadmila Zajkesković
Радмила Зајкесковић - Приватни предузетник

Рођена 06.07.1965. године у Злоту. Приватни је предузетник и као таква солидном донацијом помогла школу Петар Радовановић у Злоту и поједине Установе у Бору. Обзиром да је Злот највеће село борске општине, предложена је за одборника у Скупштини општине Бор како би на Седницама износила проблеме мештана села и штитила интересе истих.
мр Слободан Кнежевић
мр Слободан Кнежевић

Рођен у породици мајке Боје /радница/ и оца Богољуба /професор математике/ 23. новембра `46. године (Елемир/Зрењанин). Након завршене осмогодишње школе „Вук Караџић“ и завршене Прве београдске гимназије „Моша Пијаде“, уписао Природно математички факултет (Београд – група физика). Након завршеног факултета, `70-е године, отишао на одслужење војног рока (Ријека). У Бору, у Образовном центру „И.Л. Рибар“, одпочео да ради као професор физике где се и оженио. У браку са супругом Горданом има два сина (Игор и Владимир). У међувремену уписао последипломске студије на ПМФ – Београд, где је магистрирао на групи физика.

У периоду од 1990. – 1998. год. радио на Катедри за физику ТФ у Бору. Решењем тадашњег Министра порсвете именован је на функцију директора гимназије „Бора Станковић“ тако што је био биран за њеног директора (1998. – 2002.) и на такав начин, након рада на факултету, успоставио је радни однос са овом образовном установом.

За свој образовно – васпитни рад био је више пута похваљиван и награђиван од стране разних иституција и удружења.

Oбјавио 23 стручна и научна рада.

На средњошколским такмичењима из физике освојио веома значајне републичке и савезне награде (28),

Као једини до сада, у избору матураната, на основу њихове процене квалитета предавања и показане стручноси, био је проглашен за најбољег професора гимназије, а у избору свих ученика школе, у већ сада традиционалној акцији коју организује борска месна заједница „Младост“, вишегодишњи је носилац дипломе „Најдражи професор“ (8пута).

Након конститутивне седнице Скупштине општине Бор од 13. јуна`06. одговарајућим решењем је, као члан Општинског већа, био задужен за предшколске установе и образовање (до: 23.јуна `09.), да би, након новог конституисања скупштине и поновног уласка Социјалистичке партије у локалну власт, на исту функцију био постављен 12.08.`10. и на тој истој функцијије био све до марта месеца 2014. године - до краја учешћа наше Коалиције у извршној власти скупштине општне Бор.

У општинској организацији СПС Бор био је на функцији подпредседника, а за изборе, одржане 20. јуна 2010. год. одлуком Општинског одбора изабран је за председника Изборног штаба ОО СПС Бор, када је организација постигла, иначе до тада, најбољи изборни резултат (11,96%) након 2000-те године.

Својевремено је био изабран и као најбљи полазник републичке политичке школе.

Сада је на функцији председника Политичког савета у општинској организацијиСПС Бор.

На основу признања и датих карактеристика при њиховим образложењима, било да се радило о његовом раду у разним органима, или на разним функцијама, стоји да га, у погледу способности и његових афинитета, карактеришу: смиреност, толеранција, сналажење у проблемским ситуацијама, смисао за препознавање приоритета, упорност да се интереси за опште добро реализују, сигурност у наступу, а у образовању посебно и склоност за стручни и истраживачки рад и рад са надаренима.


Srđan Radošević
Срђан Радошевић - Дипломирани Правник

Рођен је 07.09.1966. године у Бору. Завршио Правни факултет у Нишу. Радио је у правној служби фирме Технопромет у Бору, затим у школи ВИДОВДАН на пословима секретара школе, на пословима најпре Заменика Генералног директора за опште и правне послове потом на пословима Директора Правног сектора у Фабрици Бакарних цеви у Мајданпеку. Одлуком Скупштине општине Бор од 13.08.2010. године именован је за В.Д.Директора Ј.П. за стамбене услуге у Бору. Одлуком Скупштине општине Бор 27. септембра 2011. године именован је за директора Ј.П. за Стамбене услуге Бор.
Dobrica Đurić
Добрица Ђурић - Дипломирани  економиста

Члан  Општинског одбора СПС у Бору. Рођен у Пљевљима 1968. године, по занимању дипломирани економски . Ради у РТБ Бор. Дугогодишњи спортски радник, кошаркашки тренер и оснивач и директор Кошаркашког клуба „Баскет Бор“ у коме тренира преко 200 девојчица и дечака. Више пута учествовао у хуманитарним акцијама и реализовао разне пројекте на пољу спортске инфраструктуре. Активан у невладином сектору. Ожењен, супруга Наталија, професор разредне наставе и ћерка Јована.
Саша Младеновић- Дипломирани економиста

Саша Младеновић, дипломирани економиста задужен за праћење рада јавних предузећа и установа.

Рођен у Бору 1971. године, радно искуство започиње као стипендиста ФОД и наставља са стручним и пословним усавршавањем. Учествовао у кључним пројектима борског Здравственог центра. Током рада у РТВ Бор коаутор је у научно-истраживачком раду „Побољшање Ефективности и Ефикасности Предузећа и Привреде“ на теми ”Примена интернет маркетинга код привредних субјеката У Тимочкој крајини” – Пети међународни скуп Београд 2007. Из области ИТ индустрије и технологије поседује сертификате страних колеџа. Ожењен, отац двоје деце.


Објављено: 17-03-2017 |